ZöldForgó Játszóház

Kiállítás

Koncert

ZöldForGO! app

Pedagógusképzés

A másfél éves Zöldforgó Élménynap programot

az élményszerű szemléletformálás és játékos környezeti nevelés mentén alkottuk meg Magyarország legnépszerűbb gyerekzenekarával, az Alma együttessel.
Célunk, hogy a gyerekeknek hasznos és mindennapokban is használható információkat adjunk át a jövőről, kihívásainkról és azok megoldási lehetőségeiről a fenntarthatóság témakörében. Tesszük mindezt egyszerre rendhagyó és előremutató, korszerű (technikai) eszközök használatával.

Az élménynapok 140 általános iskolában és 10 fesztiválon kerülnek megrendezésre.

Nem egy egyszeri élményt, hanem egy hosszú távú játékos edukációs programot kínálunk 3-18 éves gyermekek részére az élményprogram változatos elemeivel.

A pályázati lehetőségekről bővebben itt!

ZöldForgó Játszóház és szakmai bemutató

A KSZGYSZ (Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége) által kialakított mini szakmai sarok 5 fenntarthatóságra nevelő játékkal és infografikával kívánja érzékenyíteni a résztvevő gyermekeket és ad hasznos információkat a pedagógusoknak. Ezeken túl az interaktív élménypedagógia eszközei mentén elkészített ismeretterjesztő kalandfüzetek, tesztek, kisfestők, segédletek színesítik a programot.

ZöldForgó Kiállítás

A legmodernebb kiterjesztett valóság és virtuális valóság technológiákkal támogatott játéksarok ahol a tanulók életre kelthetik a 10 elemből álló kiállítás képeit és VR szemüvegek segítségével betekintést nyerhetnek egy hulladékfeldolgozó és válogató üzem mindennapjaiba és szembesülhetnek a fogyasztásunk után keletkezett szeméthegyek méreteivel. A kiállítás koncepciója a megjelenített pozitív élményt és gyakorlatot kívánja erősíteni, elmélyíteni a gyermekekben a problémák bemutatásával és életkori sajátosságoknak megfelelő tanácsokkal.

Interaktív Alma Együttes nagykoncert

A tíz dalból álló koncertprogram az együttes legnépszerűbb slágerei mellett környezetvédelemmel foglalkozó dalokkal, az új ZöldForgó indulóval és klippel, valamint egy könnyen megtanulható táncos koreográfiával egészül ki.

ZöldForGO! app

Az ZöldForgó Élménynap végeztével a játéknak még koránt sincs vége, indul a ZöldforGO!

A kiterjesztett valóság alapú 1,5 éves edukációs kvízjáték iskolák és osztályok között zajlik értékes nyereményekért.

Az applikáció keretei között zajló versenyben tudásszerzésért, kvíz kérdések helyes megválaszolásáért, illetve együttműködő aktivitásokért szerezhetnek pontokat a tanulók - ezzel erősítve saját osztályukat, iskolájukat.

A játékszabályzat és az applikáció hamarosan elérhető lesz.

Pedagógusképzés

A ZöldForgó pedagógusképzés részletes programját és a jelentkezés lehetőségeit minden iskola részére eljuttatjuk, akik elnyerik az élménynapot.

A program sikerességének egyik kulcsa a pedagógusok hatékony közreműködése. A 10 különböző helyszínen megszervezésre kerülő létszámtól függően maximum 3 órás képzéssorozatban a pedagógus kollégák megismerkedhetnek a programban használt technológiákkal, eszközökkel és azok használatával a gyakorlatban. Részletes betekintést nyújtunk a program elemeibe és lehetőségek adunk ezek helyszínen történő kipróbálására is. A képzésen történő részvétel nem kötelező, de jelentős segítséget nyújt az iskolák számára, hogy az éleménynapot követő edukációs játékban segítséget nyújthassanak a diákoknak. Iskolánként akár több pedagógus jelentkezését is várjuk, akik szeretnék tudásukat az új technológiák megismerésével gazdagítani.

Főtámogató

Szakmai partnerek

A ZöldForgó Élményprogram az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósul meg.